udruga potrošača

Tajni kupci: Pratimo proizvode od prošlog kolovoza, ni jedan nije pojeftinio

03.08.2023 u 22:02

Bionic
Reading

Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, navodi da prate 60 proizvoda i 36 usluga, a prate ih od kolovoza prošle godine pa do kraja ove godine

Cijene hrane rastu iz mjeseca u mjesec, a neki proizvodi i više od 200 posto. Iz Vlade kažu da su učinili što mogu i upiru prstom u trgovce. Oni u proizvođače koji zatvaraju krug i od Vlade traže manje poreze. Dok se svi međusobno svađaju, cijenu plaćaju građani.

O tome što je najviše poskupjelo, što je pojeftinilo, što očekivati dogodine i drugim temama, u RTL-u su razgovarali s Anom Knežević, predsjednicom Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

U posljednjih godinu dana na terenu su Tajni kupci. Što su oni utvrdili, što je sve poskupjelo i što najviše?

Da, pa naša Udruga jedna je od šest udruga koje prati u tom projektu Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura. Pratimo 60 proizvoda i 36 usluga. Od prvog dana, od kolovoza prošle godine do kraja ove godine ćemo pratiti. Pratimo jedne te iste proizvode kod jednog te istog trgovca.

I?

I nismo naišli još ni na jedan da je pojeftinio, a dobar dio njih stalno poskupljuje. Tako da je i to u općem trendu poskupljivanja u Hrvatskoj koji je krenuo od početka prošle godine, dodala je Knežević za RTL.