'TETRA PAK' OBITELJ

Tajanstvena smrt britanske bogatašice

10.07.2012 u 22:05

Bionic
Reading

Jedna od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji pronađena je mrtva u zapadnom Londonu, izvijestio je u utorak BBC

Tijelo Eve Rausing, članice obitelji koja stoji iza carstva Tetra Pak ambalaže, navodno je pronađeno u kući u ulici Cadogan Place, u četvrti Belgravia. Smrt se tretira kao neobjašnjena.

Glasnogovornik Scotland Yarda je rekao da je 49-godišnji muškarac pritvoren u vezi s njezinom smrću i na temelju sumnje za posjedovanje droge. Policija je priopćila kako je pretraživala stanove i pronašla tijelo Eve Rausing nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak uhićen u ponedjeljak.

Britanski list The Telegraph izvijestio je u svom online izdanju da je uhićeni muškarac Evin suprug, Hans Kristian Rausing. Godine 2008. Eva Rausing i njen suprug Hans Kristian Rausing optuženi su za posjedovanje cracka, heroina i 52g kokaina nađenih u njihovoj kući.

Eva je uhićena nakon što je navodno pokušala prokrijumčariti male količine crack kokaina i heroina u američko veleposlanstvo u Londonu. Optužbe protiv njih kasnije su odbačene ali su zadržani pod policijskom prismotrom.

Hans Kristian Rausing treba naslijediti posao s Tetra Pak ambalažom vrijedan 5.4 miljarde funti (50,7 milijardi kn) koji je izgradio njegov otac Šveđanin, čije je ime također Hans.