NIJE DA SE MIJEŠAM ALI...

Swoboda protiv prijevremenih izbora

01.03.2011 u 16:56

Bionic
Reading

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u utorak u Bruxellesu da Hrvatska treba najprije završiti pristupne pregovore s EU-om i tek onda odrediti datum parlamentarnih izbora.

'Treba pričekati završetak pregovora. Nije na meni da se miješam u unutarnje hrvatske stvari, ali ako Hrvatska želi biti u EU-u što je prije moguće, onda za određivanje datuma izbora treba pričekati kraj pregovora', rekao je Swoboda zamoljen da komentira zahtjeve oporbenih čelnika u Hrvatskoj da se što prije odredi datum izbora.

Swoboda ističe da i dalja vrijedi lipanj kao ciljni datum završetka pregovora, ali da do tada treba obaviti preostali posao na reformama. 'U suprotnom, predizborna kampanja mogla bi utjecati na proces završetka pregovora', rekao je Swoboda.

Upitan da komentira prosvjede u Hrvatskoj, Swoboda je rekao da su prosvjedi normalni u demokratskim zemljama, ali da ne bi trebali ometati posao na završetku pregovora.

'Prosvjedi su normalni u demokratskim zemljama, dobro je da ljudi mogu prosvjedovati, ali oni ne bi trebali skretati pozornost vlade s posla oko završetka pregovora. To je najvažniji posao', rekao je parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku.