OSJEČKI HEROJ

Svladao naoružanog pljačkaša pošte

12.05.2009 u 18:46

Bionic
Reading

Razbojnika koji je jutros u 9,40 sati naoružan nožem i pištoljem pokušao opljačkati poslovnicu Hrvatske pošte u osječkome Donjem gradu spriječio je 48-godišnji Osječanin Željko Sentivanac, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava

OSIJEK - Na izvanrednoj konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave Edita Roterbauer rekla je kako je 47-godišnji pljačkaš iz Baranje ušao u poštanske prostorije maskiran i naoružan kuhinjskim nožem te plastičnim pištoljem za koji se u trenutku pokušaja pljačke nije moglo znati da je lažni.

Iako je djelatnike obližnje 2. policijske postaje tihi alarm upozorio na pljačku, počinitelja je do trenutka njihova dolaska svladao i razoružao Osječanin.

Glasnogovornica Roterbauer zahvalila mu je na intervenciji kojom je spriječio pljačku pošte te je pozvala ostale građane da u sličnim situacijama ne pokušavaju postupiti slično te da se ne odupiru naoružanim razbojnicima jer se ne zna što su oni sve spremni učiniti u pokušaju pljačke.

Željko Sentivanac, koji je također bio na konferenciji, rekao je kako je stajao ispred pošte kad je vidio nekoliko službenica koje su bježale van pošto je pljačkaš razbio staklo na jednom šalteru te zatražio novac. Dodao je kako je pljačkašu prišao s leđa te se bacio na njega, srušio ga, razoružao i zadržao do dolaska policije.

Građanima je ipak preporučio da to ne čine jer je, igrom slučaja, ovaj put bila riječ samo o plastičnom pištolju, a u nekoj sljedećoj pljački moglo bi se upotrijebiti pravo oružje.