SLUČAJ GRUNTOVEC

Svjedočila kći prvooptužene Jasenke Sili

20.05.2009 u 10:19

Bionic
Reading

Saslušanjem prvih svjedoka u utorak je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje optuženicima u slučaju Gruntovec, na čelu s prvooptuženom Jasenkom Sili

Svjedočila je kći prvooptužene Ivona Sili, u vezi s optužbom da je odvjetnik Anđelo Miloš njoj i njezinim prijateljicama 2007. godine platio ljetovanje u apartmanima Holiday Village u Zatonu kod Zadra, kao protuuslugu njezinoj majci za informacije i ubrzano rješavanje uknjižbi u Gruntovnici. 'Moje prijateljice i ja to smo ljetovanje same platile', ustvrdila je svjedokinja, ističući da je njezina majka dugogodišnja prijateljica s optuženim odvjetnikom Milošem.

Prijašnja djelatnica u uredu odvjetnika Miloša, Miljenka Balaško, navela je pak da je pretprošlog ljeta e-mailom rezervirala smještaj za njega u spomenutom apartmanskom naselju u Zatonu. Tu je rezervaciju kasnije potvrdila odvjetnikovom kreditnom karticom, izjavila je svjedokinja. Ustvrdila je da je samo jedan put od Jasenke Sili preuzela neku dokumentaciju za odvjetnika Miloša, ali nije znala o čemu se radi. Njezin ju je šef, dodala je, uvijek upućivao da se za savjet oko zemljišno-knjižnih predmeta obrati Jasenki Sili, piše Jutarnji list.

Svjedočio i službenik PU zagrebačke Tibor Peha, u vezi s optužbom da je odvjetnik Alen Blagajac sredio hitno izdavanje putovnice Jadranki Sili kao jednu od nagrada za njezinu 'pomoć' u Gruntovnici.

Ukupno dvadeset i osam optuženih, među kojima više sudskih službenika i referenata, tereti se za kaznena djela davanja i primanja mita, zloupotrebe položaja, krivotvorenja i nezakonitog posredovanja.

U čak osam od ukupno 16 točaka optužnice obuhvaćena je prvooptužena referentica Jasenka Sili koja se tereti za više slučajeva primanja mita i protuzakonitog posredovanja. Na listi optuženih nalazi se i njezin suprug.