pritisak raste

Sve više hospitaliziranih u Čakovcu, bolnica poziva u pomoć Ministarstvo

26.10.2021 u 17:33

Bionic
Reading

U posljednjih tjedan dana broj hospitaliziranih osoba na Intenzivnoj njezi čakovečke Županijske bolnice gotovo se udvostručio. Bolnički sustav je pred sve većim pritiskom jer je sve više zdravstvenih djelatnika pozitivno ili pak u izolaciji, pa su iz bolnice uputili poziv za pomoć Ministarstvu zdravstva, javlja HRT

Od bolesti uzrokovane covidom u čakovečkoj Županijskoj bolnici trenutačno se liječi 38 bolesnika, a prošli tjedan bilo ih je 20.

'Situacija nije dobra u našoj bolnici. Hospitalizirani su pacijenti s teškom i vrlo teškom kliničkom slikom. Gotovo svi zahtijevaju jedan oblik respiratorne potpore i gotovo su svi naši uređaji za neinvazivnu ventilaciju u upotreb'i, kazao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović za HRT.

Dodao je da će bolnica morati nabavljati nove uređaje te da su poslali molbu Stožeru i Ministarstvu zdravstva da im u tome pomognu. Upozorio je da je bolnički sustav pred sve većim pritiskom jer je sve više zdravstvenih djelatnika ili pozitivno ili u izolaciji. Poručio je da će bolnica učiniti sve da do kraha sustava ne dođe.