BANDIĆ O NOVIM UHIĆENJIMA

'Svatko treba odgovarati za svoje propuste'

07.05.2015 u 17:08

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak nije želio komentirati posljednje proširenje istrage u slučaju Agram, ali je poručio da svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za propuste

'Ja postupke ne komentiram koji su u tijeku - to je prvo. Drugo - nulta stopa tolerancije prema mitu i korupciji svih vrsta vrijedi za gradonačelnika Bandića i njegove suradnike kao i za sve ljude u Vladi na čelu s predsjednikom Vlade, sve dužnosnike u Saboru na čelu s predsjednikom Sabora kao i za predsjednicu države. Sve ostalo će pokazati vrijeme', rekao je Bandić novinarima u pauzi sjednice Gradske skupštine upitan o navodnim nezakonitostima u Čistoći-podružnici Zagrebačkog holdinga.

'Neka radi svatko svoj posao i odgovara za propuste ili bude honoriran za dobar rad', poručio je Bandić. U nastavku istrage u aferi Agram na meti Uskoka i policije ponovno se, kako se neslužbeno doznaje, našao bivši direktor zagrebačke Čistoće Miljenko Benko i nekadašnji direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus, koji su zbog sumnji u nove nezakonitosti privedeni s još jednim novim osumnjičenikom.


Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da je trojac priveden na ispitivanje zbog navodnih nezakonitosti u vezi s kantama za odlaganje otpada te da je sumnjiv posao povezan s tvrtkom Gradatin, u kojoj su na telefonski upit rekli da nitko ne može odgovoriti je li netko iz njihove tvrtke uhićen i zbog čega.

Ravnateljstvo policije, koje je i inače šturo kada je riječ o nedjelima iz domene Uskoka, nije željelo potvrditi, ali ni demantirati tu informaciju. Ni na sjednici Gradske skupštine nitko nije želio službeno komentirati nova uhićenja i moguća proširenja istrage u slučaju Agram, iako su neki vijećnici neslužbeno rekli da su čuli za istragu u Čistoći.

Benko i Markus još su u 'prvoj rundi' slučaja Agram, u listopadu prošle godine, završili u istražnom zatvoru, a u međuvremenu su pušteni na slobodu i smijenjeni sa svojih dužnosti u Holdingu.