MINISTAR MEDVED

Sva ministarstva ozbiljno shvatila problem oko uhićenja u BiH

03.11.2016 u 13:12

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je izjavio kako je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade sve ministre izvijestio što Vlada čini vezano uz uhićenje deset pripadnika HVO-a u Orašju, istaknuvši da su sva resorna ministarstva i tijela ozbiljno shvatila taj problem

Nakon sjednice Vlade novinari su Medveda pitali i ima li informaciju da je u pripremi još neka optužnica, na što im je odgovorio da se u Vladi zasad bave pitanjem uhićenja deset osoba i svemu što je prethodilo uhićenju, zbog čega svako ministarstvo i organizacija postupaju vrlo odgovorno u okviru svojih nadležnosti.

"Kao nadležni ministar za hrvatske branitelje, itekako imam svoju ulogu i vrlo odgovorno ćemo odraditi svaki posao koji je u našoj nadležnosti", dodao je Medved.

Nije želio komentirati trebaju li primjerice hrvatski generali Ante Gotovina i Damir Krstičević biti u strahu da će biti uhićeni. "Imali ste priliku čuti predsjednika Vlade koji je jasno iznio stav i organizaciju vezano za taj predmet", kazao je Medved.

Dodao je da je razgovarao s hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te da će nastaviti razgovore. I ovaj puta hrvatski branitelji kao partneri i ministarstvo zajedno djeluju u cilju iznalaženja odgovarajućih mjera kako se ovo više ne bi dogodilo, odnosno kako bi odradili posao s ciljem omogućavanja pravne i socijalne sigurnosti hrvatskih branitelja, poručio je Medved.