'SODOMA I GOMORA'

Suvlasnik Azimuta: Biskup Ivas nas blati u propovijedima

25.08.2014 u 13:52

Bionic
Reading

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić očitovao se o situaciji s klubom Azimut na svojem Facebook profilu. Suvlasnik kluba pad smatra kako je policija prilikom privođenja koristila prekomjernu silu te kako biskup Ivas koristi svaku prigodu da ih oblati

'Status i funkcioniranje kluba Azimut nikada nije bilo upitno niti će biti. Naprotiv, s ljudima koji vode klub zajednički smo počeli s projektom Nove u Docu, nastavili s projektom Budi u điru, koordinirali zajednički istup svih ugostitelja u Docu i rezultat toga je prepoznatljivost Šibenika i njegove ponude.

Što se konkretnog slučaja tiče, u njega su uključene institucije, odnosno službe koje nisu pod ingerencijom Grada i čiji rad i postupke, shodno tome, ne možemo komentirati. Ono što je zadatak šibenske gradske uprave i što ćemo nastaviti činiti jest tražiti kompromisna rješenja i suradnju između onih koji stanuju u gradu i onih koji su ga učinili prepoznatljivim. Žalosno je jedino to što neki koriste aktualnu situaciju kako bi skupili sitne političke poene, no o tome ne namjeravam dalje raspravljati.

Naši gosti čitave sezone su imali priliku svjedočiti jednom inovativnom i novom pristupu u turizmu koji neupitno donosi dobre rezultate. Šibenik se pokrenuo i ide u pravom smjeru te samo tolerancijom jednih prema drugima možemo dalje razvijati našu sredinu', napisao je Burić na svojem Facebook profilu.


U Šibeniku će se večeras održati mirni prosvjed podrške klubu Azimut i njegovim vlasnicima, koji su privedeni nakon policijske intervencije. Prosvjed organiziraju građani u 20 sati, a u pozivu se kaže da svi koji dolaze obavezno ponesu lampione za mrtvu dušu šibenskog kulturnog ljeta. 'Pokažimo biskupu što su tolerancija i kultura', stoji u pozivu.

Policija je tijekom vikenda zatvorila klub i privela dvojicu vlasnika upotrijebivši nepotrebno prekomjernu silu, kaže Đorđe Katalinić za Media servis.

'Jedan od policajaca koji je došao je prekršio svoje ovlasti, na što smo mi reagirali, došli su ugasiti glazbu u našem dozvoljenom radnom vremenu na što mi nismo pristali. Onda su gospoda pozvala pojačanje i nas dvojicu priveli zbog nemam pojma čega, vjerojatno narušavanja javnog reda i mira. Po nama za to nije apsolutno bilo razloga', rekao je Katalinić za Media servis.

Nakon saslušanja kod suca istrage su pušteni, a s organizacijom današnjeg prosvjeda nemaju veze, kaže, organiziraju ga građani. Sumnjaju da iza pokušaja zatvaranja kluba stoji šibenski biskup Ante Ivas..
'Gdje god se pojavi, znam osobno za dva slučaja krštenja i pričesti gdje nas je spominjao, ne znam uopće čemu to, jer kada u Vrpolje dođe četiri ili pet tisuća ljudi na misu pa kada netko govori loše o nekome to je loša reklama i narušava naš ugled i posao. Priča se o drogama, sodoma i gomora što je apsolutno neistina', kaže.

Podsjetimo, vlasnici kluba Azimut su privedeni u policijskoj akciji tijekom vikenda uz, kako tvrde, prekoračenje ovlasti policije. Prema njihovim riječima radi se o pokušaju zatvaranja kluba iza čega stoji šibenski biskup Ante Ivas. Večeras se u Šibeniku organizira prosvjed podrške klubu Azimut i vlasnicima.

Policija nije prekoračila ovlasti u klubu Azimut

Glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor objašnjava da je policija reagirala po dvjema dojavama građana koji su se žalili na buku. Prvi put izašli su na teren i utvrdili da je buka u granicama prihvatljivog, a nakon što su primili drugi poziv izašli su ponovno na teren te utvrdili da je glazba u klubu glasnija. Potom su zatražili od vlasnika kluba da ugase glazbu nakon čega su oni počeli vrijeđati policijske službenike, rekla je Marica Kosor..

"Počeli su glasno vikati i vrijeđati policijske službenike, s obzirom da su policijski službenici izdali zapovijed da prestanu, oni su se oglušili i nakon toga su policijski službenici sukladno svojim ovlastima uporabili odgovarajuća sredstva prisile radi rješenja tog problema", rekla je Kosor.Priveli su ih u policijsku postaju Šibenik gdje je utvrđeno da su obojica u alkoholiziranom stanju, rekla je Kosor, ali nije htjela odgovoriti na pitanje kolika im je količina alkohola izmjerena u krvi. Odbacuje tvrdnje vlasnika kluba da je policija prekoračila ovlasti..

"Prilikom ovog postupanja nije bilo prekoračenja ovlasti policijskih službenika, policija je postupila po dojavi građana, policija je servis građana i ona postupa po dojavi svih građana u okviru svojih ovlasti", rekla je Kosor za MS.