PROLJEĆE NA VRATIMA

Sutra malo kiše i snijega pa opet toplo do +20

27.02.2012 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon pretežno vedrog i sunčanog ponedjeljka, koji će ipak proći uz nešto niže temperature od onih koje su vladale u petak i subotu, vrijeme će se u utorak u cijeloj Hrvatskoj malo pogoršati - bit će oblačnije i hladnije uz slabe oborine. No od srijede nam ponovno slijede vedriji dani i porast temperatura, najavljuju prognostičari udruge Crometeo

U utorak će u kontinentalnim krajevima Hrvatske biti promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima. Ponegdje je moguća slaba kiša ili slab snijeg, osobito u Slavoniji, Banovini i Lici. Popodne i navečer slabih oborina može biti i drugdje. Puhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova pa će se dnevna temperatura zraka malo sniziti i biti uglavnom od 1 do 7 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će u utorak biti djelomično suho i suho s nešto više naoblake u drugom dijelu dana. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana koja će nešto jača biti na otvorenom moru Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će se kretati od -5 do 0°C, a uz obalu i na otocima od 0 do 6°C. Najviše dnevne bit će od 8 do 14°C.

U srijedu će u unutrašnjosti biti uglavnom suho uz izmjenu sunca i oblaka. Bit će malo toplije. Jutarnja temperatura kretat će se od -2 do 2°C, a dnevna između 7 i 12°C.

Na Jadranu će u srijedu biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Vrlo malo kiše moguće je navečer na sjevernom Jadranu. Puhat će slaba bura i tramontana koja će još samo ponegdje ujutro biti umjerena. Jutarnje temperature bit će u manjem porastu, a danju će biti toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 11 do 16°C.

Od srijede će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano i još toplije pa će najviše dnevne temperature dostizati od 13 do 18°C, a ponegdje i više. Samo će hladna jutra u unutrašnjosti još podsjećati na zimu. Pogoršanje vremena s više naoblake i nižim temperaturama moglo bi uslijediti od subote. U nedjelju će posvuda biti hladnije, a na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu Hrvatske moglo bi pasti i nešto kiše.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.