UOČI IZBORNE SKUPŠTINE

Suspendirani HSS-ovci: Recite 'ne' Kreši Beljaku!

12.01.2017 u 13:49

Bionic
Reading

Uoči izborne skupštine HSS-a koja će se održati ovu subotu, priopćenjem su se u javnosti oglasili suspendirani članovi te stranke. Marijana Petir, Darko Koren i Nenad Matić, među ostalim, poručili su kako se HSS uništava te kako Krešo Beljak nije dostojan biti predsjednik stranke

U priopćenju suspendirani HSS-ovci podsjećaju kako je još u rujnu Beljak stotinu članova udaljio iz stranke. 'Premda nitko od nas tijekom predizborne kampanje za parlamentarne izbore 2016. nije dao niti jednu izjavu u medijima, svi smo optuženi za nanošenje nepopravljive političke štete ugledu i interesima HSS-a u vrijeme izborne promidžbe, no bez i jednog dokaza. Cilj je ovog postupka bio udaljiti sa skupštine HSS-ovce koji su unutar stranke upozorili na pogubnu politiku koju vodi Krešo Beljak te su najavili svoje kandidature za predsjednika HSS-a jer je Krešo Beljak od HSS-a učinio trgovačku stranku, preveo je HSS iz pobjedničkog u gubitnički tabor te je osramotio HSS svojim ponašanjem i rječnikom ulice koji je koristio u javnim istupima', stoji u priopćenju.

Beljak je nakon toga, podsjećaju, odgodio izbornu skupštinu, ali i nastavio sa suspenzijama, od kojih je zadnja ona Nenada Matića. 'Ovako loše stanje u stranci nije bilo nikada. HSS nema politiku, a predsjednik kada i istupi u javnosti, bolje bi bilo da ne govori ništa jer samo nas sramoti. Nije ispunio nijedno obećanje koje je dao kada je izabran za predsjednika HSS-a. HSS danas ne uništavaju druge stranke, danas Hrvatsku seljačku stranku uništava njezino vodstvo. Ako se takva politika nastavi, veoma brzo Hrvatske seljačke stranke neće biti i zato vas, delegate i delegatkinje pozivamo da to zaustavite jer je odluka na vama', poručuju suspendirani uoči skupštine.

Nisu imali lijepih riječi za aktualnog predsjednika. 'Krešo Beljak nije dostojan biti predsjednik HSS-a. Ne samo zbog njegove prošlosti, nego i zbog njegove sadašnjosti. On iz korijena pokušava promijeniti vrijednosti i ideologiju HSS-a i za to ima podršku samo uskog kruga ljudi, prije svega onih kojima je trgovinom osigurao saborsku fotelju. Sadašnji zastupnici HSS-a nisu ni na parlamentarnim izborima 2015. niti na ponovljenim izborima 2016. dobili podršku birača već su postali zastupnici zahvaljujući nemoralnoj trgovini sa SDP-om. Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana Marija Petin i Davor Vlaović s Krešom Beljakom sudjeluju u uništavanju HSS-a i srozavanju ugleda stranke premda smo od njih očekivali upravo suprotno. Mnogobrojni članovi HSS-a zbog takvog vodstva srame se reći da pripadaju Hrvatskoj seljačkoj stranci', kažu u priopćenju.

Beljak je, dodaju, i financijski devastirao stranku. 'Prvi potez koji je Krešo Beljak napravio kada je postao predsjednik bila je nabavka novog vozila premda je stranka bila u financijskim problemima. Posljednji potez prema informacijama koje imamo je zaduženje stranke za dodatnih 2,2 milijuna kuna kojem se treba pridodati prijašnje zaduženje, iako je obećano financijsko konsolidiranje stranke sredstvima dobivenim od mandata saborskih zastupnika', poručuju.

'Iz svega navedenog jasno je da bi Krešo Beljak i njegovi potpredsjednici mogli biti u bilo kojoj stranci jer njihova ideologija je njihov osobni interes, a ne nauk braće Radić. Zato pozivamo sve vas koji volite HSS da zaustavite njegovo uništavanje i kažete NE Kreši Beljaku. Pozivamo vas da budete hrabri, prevladate strah i da se suprotstavite tiraniji i diktaturi sadašnjeg vodstva HSS-a. Vi imate odgovornost za to hoće li HSS opstati ili propasti! Nadamo se da ćete ispravno odabrati - onako kako bi odabrali vaši djedovi i očevi i onako kako ste učili svoje sinove i kćeri!' poručuju u priopćenju suspendirani HSS-ovci poput Marijane Petir, Darka Korena, Nenada Matića i drugih.