HLADNA ANALIZA

Šupraha potvrdio: Bebek je oštetio Hajduk

19.03.2012 u 22:28

Bionic
Reading

Tijekom emisije Tribina.hr koju putem MAXtv-a emitira Arena sport s velikim se iščekivanjem čekala rubrika 'Ljudi u crnom' na kojoj bivši eminentni nogometni sudac Alojzije Šupraha analizira učinak svojih kolega

U dvobojima 22. kola MAXtv Prve lige, naravno, istaknuo se derbi Dinama i Hajduka, a na njemu dosuđeni kazneni udarac iz kojega je Krstanović zabio za konačnih 2:1 u korist domaćina.

Voditelj saša Sušeć i Šupraha, koji su bili mete verbalnog napada Zdravka Mamića već na stadionu nakon dvoboja, povukli su jednu paralelu. U 12. minuti Beqiraj je sličnim starton na Neretljaku inicirao kontru Dinama, no Bebek ju nije okarakterizirao kao prekršaj u napadu, dok je kasnije u obrnutoj situaciji pokazao na bijelu točku.

'Ja bih i prihvatio Bebekovu odluku za najstrožu kaznu da je tijekom utakmice držao sličan kriterij. Ali ako nije bilo prekršaja na Nereljaku, onda ga nije trebalo biti niti na Krstanoviću,' kaže Šupraha i dodaje.

'Nije svaki kontakt prekršaj i u ovakvim situacijama suci moraju aktivirati ono što Englezi zove 'common sense'. Da se vodio zdravim razumon, do ove odluke ne bi došlo,' kaže Šupraha.

Ovu i ostale analize spornih detalja iz proteklog kola pogledajte u video prilogu.

Potpuna analiza 22. kola