nema pomaka u sporu

Sukob Erjavca i Pejčinović Burić oko arbitražnog procesa

05.09.2017 u 18:38

Bionic
Reading

'Način kako je slovenska strana kompromitirala arbitražni proces je način kakav ne bi trebao biti primjer niti zemljama u regiji niti bilo kome', poručila je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić

Na Bledu je održan neformalni sastanak ministara vanjskih poslova u sklopu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi. Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, prenosi HRT, komentirala je stajališta Slovenije da Hrvatska nepriznavanjem arbitražne odluke krši međunarodno pravo.

'Način kako je slovenska strana kompromitirala proces je način kakav ne bi trebao biti primjer niti zemljama u regiji niti bilo kome', rekla je Pejčinović Burić. Odmah joj je odgovorio slovenski kolega Karl Erjavec.

'Teškoće koje uzrokuju političari koji ne poštuju neke osnovne vrijednosti, vode sve u lošem smjeru, u napetosti. Mi to ne želimo. Pogotovo ne u regiji kao što je zapadni Balkan koji mora naučiti poštovati pravo i međunarodne ugovore', rekao je Erjavec.

Potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić održala je na marginama Bledskog strateškog foruma bilateralni sastanak s prvim potpredsjednikom Europske komisije Timmermansom, a slovensko-hrvatski spor, prenosi HRT, glavna je tema na marginama Bledskog foruma