SPAŠAVANJE VARAŽDINA?

Šuker: Marković mi je kao otac, ni riječ protiv njega

23.05.2012 u 15:21

Bionic
Reading

Budući predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker u radnom je posjetu sjevernim hrvatskim županijama. U Čakovcu se zahvalio bivšem predsjedniku Markoviću, a u srijedu je u Varaždinu, u društvu Zdravka Mamića, posjetio varaždinskog gradonačelnika habuša. Tko zna, možda su dogovarali spašavanje NK Varaždina

Nakon što je potvrđeno da će Vlatko Marković u srpnju napustiti kormilo HNS-a, Davor Šuker krenuo je u lobiranje po županijama. Jučer je posjetio Čakovec i dobio podršku Međimurskog saveza. Tom prigodom održao je mali govor.

'Ubuduće ćemo mnogo više pozornosti posvetiti bazi, HNL-u, županijskim centrima. Na tome moramo raditi više nego dosad. Moramo maksimalno ulagati i u mlade. Ako su u svijetu poznate francuska ili nizozemska škola, zašto ne bi bila i hrvatska. Temelje imamo, moramo ih oplemeniti', rekao je Šuker te nastavio:

'Moja je vizija ujediniti nogometnu Hrvatsku, da nogomet bude ono što je bio – najbolji prezenter hrvatskog društva. Želim još jednom zahvaliti Vlatku Markoviću na svemu što je dao za nogomet. Meni osobno bio je kao otac, bio mi je trener i od mene nećete čuti ni jednu ružnu riječ na njegov račun. Želim da njegov odlazak bude dostojanstven'.

Šuker je uvjeren da u srpnju preuzima savez, a zalagat će se za ligu 10, da se igra četverokružno, znači 36 utakmica u sezoni.

'Očekujem da ću predsjednik postati u srpnju i da neće biti protukandidata, no bilo bi dobro da ga imam na sljedećim izborima. To ne znači da nisam uvjeren da ću i tada pobijediti. Kada zaljubljenici u nogomet vide nasmijanog predsjednika, kada nasmijani budu treneri i roditelji djece, imat ću argumente za nastavak', zaključio je Šuker.