PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ:

Šuker je Mamiću već mogao naplatiti porez!

ivo josipović baška voda1

ivo josipović baška voda1

Izvor: tportal.hr / Autor: Karla Bilić/tportal.hr

Predsjednik Ivo Josipović smatra da još uvijek nije kasno da se od Zdravka Mamića, ali i ostalih nogometnih glavešina, naplati porez na transfere nogometaša

U intervjuu za portal Zagrebancija.com predsjednik kaže: 'Dovoljno sam dobar pravnik da ne prihvaćam tumačenja po kojima nam je potreban neki novi zakon da bi se ubrao porez. Očito je neka politička volja utjecala na to da se porez ne naplaćuje. Ali još nije kasno, jer porezna zastara za mnoge od tih transfera nije nastupila i upravo zato je moj poziv poreznoj upravi da ubere porez koji pripada državi', rekao je Josipović.

On smatra da bi se porez trebao naplatiti i od kluba i od igrača. 'Svi su oni u statusu poreznih obveznika i većina je više od 180 dana u tekućoj godini imala prebivalište u Hrvatskoj', smatra predsjednik.

Predsjednik je govorio i o događanjima u Varšavskoj. Kaže da je protivnik primjene sile, ali ako se zatvara promet, onda policija mora uspostaviti red. 'S druge strane, prosvjed je legitiman, protivnici projekta imaju pravo protestirati i ne samo to da ih policija ne smije sprečavati u tome, nego ih policija mora štititi u legitimnom i legalnom prosvjedu. Ali on mora biti organiziran tako da ne krši prava treće osobe. Smatram da se, s obzirom na okolnosti, pretjerano i nepotrebno išlo u uhićenja', mišljenja je predsjednik.

Josipović kaže da nije promijenio svoj stav o Varšavskoj i projektu Cvjetni otkada je bio suzdržan u Gradskoj skupštini prilikom glasanja o njemu.

'Uvijek ističem da ne želim ulaziti u arhitektonsko stanovište, je li to estetski dobro ili nije. To je nešto za što nisam stručnjak. Ja sam tada bio suzdržan, de facto protiv, i to iz razloga jer mi se činilo da se na račun javnog interesa favorizira jedan privatni interes', rekao je Josipović.

Dodao je i da je vrlo teško očekivati da se pojavi na otvorenju tog projekta te se ne osjeća odgovornim za trakavicu koja se oko njega izrodila.

Predsjednik je također pobornik izgradnje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Zagrebu.

'Apsolutno sam za to, kao i za uređenje Trga Franje Tuđmana. On je prvi hrvatski predsjednik, stavljamo mu vijence na grob i ne znam čemu sada to licemjere - da ga istodobno slavimo kao prvog predsjednika, ali i da mu ne dajemo spomenik. Uostalom, u Hrvatskoj ima jako puno spomenika prvom hrvatskom predsjedniku', zaključio je treći hrvatski predsjednik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi