ubojstvo iz koristoljublja

Suđenje za klanje u Strugama: Osoba koju sam vidio ne podsjeća na optuženog

23.07.2019 u 16:42

Bionic
Reading

Svjedočenjem Željka K., koji je kazao da je u dvorištu ubijenih vidio osobu koja građom ne izgleda poput optuženog, u utorak je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Damiru Minkoviću za dvostruko ubojstvo iz koristoljublja

"Nakon što sam ustao, pogledao sam prema kući Minkovićevih te sam spazio nekoga u zelenoj komandosici s kapuljačom preko glave. Nisam vidio odakle je ušao, a pomislio sam kako se radi o Siniši jer je on imao sličnu jaknu. Kako ta osoba nije gledala prema meni, nisam joj mogao vidjeti lice. Nisam siguran je li bila riječ o muškarcu'', ispričao je Željko K.

Svjedok je dodao kako je osoba koju je zatekao u dvorištu ubijenih bila jače tjelesne građe od optuženoga, što je u svojem iskazu potvrdila i svjedokova majka Kata K.

''Vidjela sam Damira kako odlazi iz kuće oko 20 sati u koju se vraća tri sata kasnije i gasi svjetlo. Ubijena mi nikad nije pričala da je u sukobu sa svojim nećakom niti da joj on prijeti. Ona je legalizirala cijelu kuću dok je Damir bio u zatvoru, ali on i dalje ima svoj dio'', ispričala je Kata K.

Damir Minković optužen je da je u noći na 24. studenog prošle godine u kući na zagrebačkim Strugama zaklao svoju teško pokretnu strinu Mariju Minković i njezina posinka Sinišu Minkovića. Nju je četiri puta zarezao po vratu, a njega tri.

Potom je, stoji u optužnici, ispremetao stan u potrazi za novcem. Budući da novac nije našao u ladicama, iz strininog novčanika je uzeo neutvrđen iznos. Potom je otputovao u Beograd kod djevojke, ali je nakon nekoliko dana kasnije uhićen pri povratku iz Srbije.