ODLUKA O SUTKINJI ČALIĆ

Suđenje za Fimi Mediju moglo bi krenuti ispočetka?!

17.02.2014 u 08:57

Bionic
Reading

Nakon što je Vrhovni sud odbacio zahtjev bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera za izuzećem predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića, danas će se doznati i stajalište suda o izuzeću sutkinje Ivane Čalić koja bivšem premijeru sudi u slučaju Fimi Media.

Njezino je izuzeće zatražio jer je doznao da je svojedobno kontaktirala s njegovim odvjetnikom Goranom Suićem kako bi je navodno zastupao u brakorazvodnoj parnici na crkvenom sudu. Analitičari ocjenjuju kako je to Sanaderov pokušaj da rušenjem sudskog vijeća vrati proces na početak.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je da je moguće i da postupak krene iznova, piše hrt.hr


Optužbe za prelijevanje više od 70 milijuna državnih kuna u stranački crni fond, ali i džepove HDZ-ovih dužnosnika, među kojima je i Sanader, priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček poriče krivnju, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima.