TRAGEDIJA U ALPAMA

Sućut Grabar-Kitarović i Milanovića u povodu zrakoplovne nesreće

24.03.2015 u 19:25

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik vlade Zoran Milanović uputili su izraze sućuti u povodu nesreće zrakoplova njemačke tvrtke Germanwings koji se srušio u francuskim Alpama

Predsjednica Grabar-Kitarović uputila je izraze sućuti njemačkom kolegi Joachimu Gaucku

'Sa žaljenjem sam primila vijest o teškoj zrakoplovnoj nesreći koja se jutros dogodila na jugu Francuske, a u kojoj je, na žalost, poginuo veći broj njemačkih građana. Molim Vas da u moje osobno ime i u ime svih hrvatskih građana primite izraze iskrene i duboke sućuti. Molim Vas, isto tako, da prenesete naše suosjećanje i solidarnost obiteljima poginulih u ovoj nesreći, kao i svim građanima prijateljske Savezne Republike Njemačke', stoji u sućuti predsjednice Grabar-Kitarović.

Milanović je uputio brzojave sućuti njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i predsjedniku španjolske vlade Marianu Rajoyu Breyu

'S velikom žalošću upravo sam primio vijest o jutrošnjoj strašnoj nesreći zrakoplova Germanwingsa na letu 9525 za Duesseldorf. U ime vlade i svoje osobno, upućujem Vama, cijelom njemačkom narodu, a posebno obiteljima tragično poginulih putnika izraze duboke i iskrene sućuti", stoji u brzojavu Zorana Milanovića upućenom njemačkoj kancelarki.

U brzojavu Rajoyu Milanović kaže da je ožalošćen zbog nesreće zrakoplova 'u kojem je bio veći broj državljana Kraljevine Španjolske'.

Zrakoplov je letio iz Barcelone u Duesseldorf a u njemu je bilo 144 putnika i šest članova posade.