LESAR PONOVNO TRAŽIO POPIJAČA

Štrajkaši iz Večernjaka zastupnicima dijelili letke

13.04.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Nakon što su prošli tjedan SDP, HDZ i Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista zatražili da se u Saboru pojavi ministar gospodarstva Đuro Popijač i pojasni kakvo je stanje s inspekcijom u Večernjaku, Lesar je svoj zahtjev ponovio i danas. Istovremeno, pred Saborom su štrajkaši iz Večernjaka zastupnicima dijelili letke i prosvjedna pisma

Lesar je jutros na početku sjednice još jednom podsjetio da je u petak zatražio da se u Saboru pojave ministar Đuro Popijač i glavni državni inspektor kako bi objasnili stanje u Večernjem listu.

'S obzirom na to da do sada nikakva informacija o tome nama nije dana ni u pisanom ni u usmenom obliku, želim ponoviti taj zahtjev, pitati je li zahtjev Vladi upućen i kakav je eventualni odgovor Vlade, odnosno možemo li ministra očekivati u Saboru. S obzirom na rasplet stvari i događanja ovih dana u Večernjem listu, smatram da je dolazak ministra i glavnog državnog inspektora prioritetan', rekao je Lesar. Naime,  ovaj tjedan Večernji je prestao biti d.d. i u potpunosti postao d.o.o.

Predsjedavajući Vladimir Šeks odgovorio je Lesaru da će ministra ponovno obavijestiti o zahtjevu da dođe u Sabor, dodavši da on ima informaciju da je glavni inspektor obavio nadzor.

U raspravu se uključio i HSU-ov Silvano Hrelja i predložio da saborski Odbor za rad i socijalno partnerstvo hitno sazove tematsku sjednicu o Večernjaku.

Istovremeno, štrajkaši iz Večernjaka pred Saborom su zastupnicima dijelili letke i prosvjedna pisma kako bi još jednom upozorili na sve što se događa u tom listu.

'Štrajk u Večernjaku otkrio je niz nepravilnosti, otkrio je da ne funkcionira pravna država, otkrio je da se vlast ne želi boriti protiv rada na crno u medijima i da postoji trgovina između dijela vlasti i medijskih tajkuna, a na štetu novinara i interesa javnosti', kazao je povjerenik Večernjakove podružnice Sindikata novinara Anton Filić

Novinari su kolege iz Večernjaka upitali i preoblikuje li se društvo u d.o.o. zbog gubitaka. 'Teško nam je reći što je točno njihov cilj, međutim, jasno je da nam ne spremaju ništa dobro. Ako će dioničko društvo ostati bez imovine u Slavonskoj 4, onda to znači da će krava muzara koja se zove Večernji list dati i možda posljednje svoje mlijeko i da ćemo ostati bez imovine, pa će teško biti doći i do otpremnina', zaključio je Filić