PALA JE ODLUKA

Štrajk u Uljaniku na mirovanju, upravi rok do petka za isplatu plaća

23.01.2018 u 08:04

Bionic
Reading

U utorak ujutro radnici brodogradilišta donijeli su ovu odluku nakon što je iz Europske komisije stiglo zeleno svjetlo za državno jamstvo za kredit težak 96 milijuna eura kojim bi se kratkoročno trebala riješiti likvidnost

Štrajka u Uljaniku neće biti, isplati li se do kraja tjedna plaća.

Kako javlja Novi list, u utorak ujutro odlučili su to radnici brodogradilišta nakon što je iz Europske komisije stiglo zeleno svjetlo za državno jamstvo za kredit težak 96 milijuna eura kojim bi se kratkoročno trebala riješiti likvidnost.

Štrajkaški odbor štrajk je stavio u mirovanje, a uprava je dobila rok do petka za isplatu plaća radnicima. Podsjetimo, jučerašnju odluku Komisije komentirala je i ministrica gospodarstva Martina Dalić .

  • +7
Brodogradlište Uljanik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Odluka EK omogućava da se sprovede prethodno donesena odluka Vlade o jamstvu u visini od 96 milijuna eura. Kredit kojeg će dobit Uljanik omogućit će da se isplate plaće za radnike, ali i novac za dobavljače. Ovo je prvi korak, Uljaniku predstoji traženje strateškog partnera i restrukturiranje', kazala je Dalić.

Navela je da se strateški partner mora pronaći u kratkom roku i pozvala banke da zajedno s upravom Uljanika usaglase sve ugovore kako bi se isplatile plaće.