zabrana djelovanja

Stotine policajaca u racijama na članove Hamasa diljem Njemačke

23.11.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Stotine njemačkih policajaca izvelo je u četvrtak ujutro racije na 15 lokacija diljem zemlje da bi proveli zabranu aktivnosti Hamasa i Samidouna - palestinske mreže solidarnosti, izvijestio je njemački MUP, a prenose mediji

Lokacije su pretražene prema nalogu upravnih sudova u Berlinu, Donjoj Saskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Schleswig-Holsteinu. Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da 'nastavljamo našu dosljednu akciju protiv radikalnih islamista. Zabranama Hamasa i Samidouna u Njemačkoj poslali smo jasan signal da nećemo tolerirati bilo kakvo veličanje ili potporu barbarskom teroru Hamasa protiv Izraela'.

'Islamski radikali i antisemiti ne mogu se i ne smiju nigdje osjećati sigurno. Ovi ekstremisti moraju računati s punom strogošću vladavine zakona. Pozorno pratimo islamističku scenu', rekla je ministrica.

Njemačka vlada uspostavila je zabranu 2. studenog i raspustila Samidoun, skupinu koja je u Berlinu organizirala proslavu Hamasova napada na Izrael 7. listopada. Njemačka obavještajna služba procjenjuje da Hamas u toj državi ima oko 450 pripadnika, a njihove aktivnosti idu od propagande do financiranja i prikupljanja sredstava za jačanje organizacije u inozemstvu.

  • +14
Ilustrativna galerija/Hamasovo naoružanje Izvor: Profimedia / Autor: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia