TROJE ZASLUŽNIH

Što su ministri rekli na Josipovićevu top listu?

29.12.2014 u 07:19

  • +44

Stožer Ive Josipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Ivo Josipović je u završnici predizborne kampanje izdvojio ministre Predraga Matića, Vesnu Pusić i Miranda Mrsića kao najbolje u aktualnoj te prilično nepopularnoj Vladi

Predrag Matić je bivši savjetnik Ive Josipovića za branitelje, a Mirando Mrsić mu je vodio kampanju prije pet godina, kada je postao predsjednikom, pa je i to možda pripomoglo odabiru.

Mrsić kaže da je to bila jedina njihova suradnja na određenom projektu. Ipak, od pohvale ne bježi. 'Jasno je da vam je drago kad vas pohvali predsjednik', kaže Mrsić i dodaje da će njegov rad ocjenjivati birači na izborima. Predsjednikovim odabirom je zadovoljna i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

'Nas dvoje mnogo surađujemo što se tiče vanjske politike, a ja sam tu, mislim, i najstarija', našalila se Pusić. Mnogo teže je bilo pronaći sugovornike voljne prokomentirati svoj izostanak s predsjednikove rang liste.

Ministar uprave Arsen Bauk samo je odmahnuo glavom na pitanje kako komentira to da ga predsjednik nije uvrstio među tri najbolja ministra u vladi Zorana Milanovića. Razgovorljiviji je bio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

'To su sve ugledni i političari i građani Hrvatske i čestitam mu na izboru. Predsjednik očekivano dobro ocjenjuje suradnike i političare', kazao je Vrdoljak.

Pitali smo ga smatra li to svojim neuspjehom jer je Hrvatska zemlja s problematičnim gospodarstvom, sektorom za koji je on zadužen.

'Neeee, čeka nas još dug, dug put da se dokažu i politika i način rada i ciljevi i rezultati koje su nabrojani ljudi ispred sebe već ostavili', kazao Vrdoljak.