zastupnički performansi

[VIDEO] Što su kartonski lokot i plastični kamion radili na sjednici Skupštine Grada Zagreba?

10.11.2022 u 12:09

Bionic
Reading

Ne bi li povećali vidljivost i prisutnost u medijima, zastupnici, kako u Saboru, tako i na nižim razinama, nerijetko koriste neka druga sredstva osim retoričkih vještina. Bilo je tako i danas, kada su se za govornicom zagrebačke Gradske skupštine našli kartonski lokot i plastični kamion Čistoće

Trpimir Goluža (MOST) za govornicu tijekom aktualnog sata došao je s lokotom kojim je gradonačelnika Tomislava Tomaševića želio podsjetiti na obećanje o zatvaranju Jakuševca. Riječ je o lokotu koji su pred Skupštinu uoči početka sjednice donijeli prosvjednici koji traže zatvaranje odlagališta s kojega se posljednjih dana širi nesnosan smrad.

'Ovo je lokot, gradonačelniče, kojeg ste vi ponosno stavili 1. srpnja 2020. godine na ulaz odlagališta otpada Jakuševac. Tom prilikom ste izjavili da 'političari u kampanji obično režu vrpce i obećavaju otvaranja, a da ste vi odlučili zatvoriti Jakuševac za dvije do tri godine'. Prošle su dvije i pol godine od obećanja. Jeste li svjesni da ste prevarili građane?' kazao je Goluža i predložio da Tomašević donese ključ i zaključa lokot jer je to zaboravio napraviti.

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Goluža je bio toliko uzbuđen da je za govornicom ostavio mobitel i skriptu, na što ga je Tomašević upozorio, što je izazvalo smijeh u dvorani. Lucija Topolovec (BM 365) za govornicu je izašla s igračkom kamiona Čistoće.

'Podsljeme postaje smetlište, šuma postoje smetlište, Medvednica postaje smetlište građevinskog otpada jer su reciklažna dvorišta puna, a na parkingu Zagrebačkih cesta stoji drobilica koja trune i koju ste sakrili kombijima', kazala je Topolovec. Kako je Tomašević ranije najavio, iznerviran čestim upadanjem u riječ, odgovore im je obećao dati pisanim putem.

  • +9
Sjednica Skupštine Grada Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic