KATA ZADRO

Što je uoči Dana sjećanja poručila udovica vukovarskog heroja

17.11.2014 u 19:51

Bionic
Reading

Uoči Dana sjećanja u Vukovar pristižu građani iz cijele Hrvatske kako bi se poklonili njegovoj žrtvi. Poruku za sve koji će sutra doći u Vukovar imala je i udovica zapovjednika obrane ovog grada Blage Zadre, Kata Zadro. Unatoč svojoj gotovo nezamislivoj tragediji, bolu i tuzi, u njoj nema nimalo mržnje, nikoga ne optužuje i nikoga ne proziva, samo se moli za sve dobre ljude i za mir, posebice u svom Vukovaru, prenosi Dnevnik.hr

Kata Zadro užurbano se priprema za obljetnicu pada Vukovara. Prije dolaska djece i unuka pokazala je novinarima sliku poginulog supruga koju je dobila na poklon od mladog umjetnika. Cijela kuća puna je uspomena.

'Nama je jako teško, posebno roditeljima koji su izgubili djecu i ženama koje su izgubile muževe. Ali opet uz narod smo jači i njima bih zahvalila od sveg srca', rekla je, prenosi Dnevnik.hr, Kata Zadro.

'To je zbilja najteže, ali kad opet pogledam te kolone i toliko ljudi koji dođu i poštuju to, to ti malo da snage za život', kaže.

O Blagi Zadri i njegovom herojstvu sve se zna. Kako bi on reagirao na ovo što se događa oko Vukovara?

'On je želio Hrvatsku, a nije znao kakva će biti. Možda bi bio tužan da vidi ovo što se događa. On je bio vezan za branitelje i plakao je kad bi neki momak poginuo - suze su mu išle na oči', rekla je.

Što očekuje od obljetnice?

'Mislim da bi cijela Hrvatska trebala imati veliko poštovanje prema Vukovaru i nadam se da ga ima', rekla je, ističući:

'Vjerujem u ljubav, u Hrvatsku, a tko zbilja bude došao da pravi provokacije, mislim da nije dobronamjerno stigao u Vukovar. Željela bih da sve prođe u najboljem redu i nadam se da će i proći', kazala je.