varaždinska županija

Stiže vodeni val iz Slovenije, prva na udaru općina Cestica: Spremni smo!

04.08.2023 u 17:30

Bionic
Reading

U općini Cestica, u Varaždinskoj županiji, koja je prva na udaru vodenog vala koji oko 18 sati stiže iz Slovenije u Hrvatsku, sve je spremno za dolazak toga vala

Sva domaćinstva u Lovrečan Otoku obavještena su da će doći do razlijevanja vode, rekao je načelnik općine Mirko Korotaj.

'Bio sam u Lovrečan Otoku sa Stožerom civilne zaštite i Hrvatskim vodama, jedno domaćinstvo ćemo iseliti radi sigurnosti, dok su drugi pripremljeni za iseljenje ukoliko će biti velika voda', kazao je Korotaj koji razlijevanje očekuje oko 18 sati.

Smatra da su u općini sve kvalitetno pripremili kako bi osigurali imovinu i da će prebroditi nadolazeću noć kako nitko ne bi stradao.

Što se tiče Međimurske županije, prvi na udaru vodenog vala je Grad Mursko Središće, čiji je gradonačelnik Dražen Srpak, sazvao Stožer civilne zaštite.

"Učinili smo što smo mogli. Zatvoren je propust na protupoplavnom zidiću na najnižoj točki grada. Instalirane su velike pumpe za prepumpavanje zacjevljenog potoka. Još nas čekaju dvije lokacije uz potok, gdje ćemo napraviti zečje nasipe", rekao je Srpak.

Kaže i da je dobio informaciju da će noćas biti najveći protok vode, od 1200 kubika u sekundi.

  • +5
Poplavljeno selo Tacen nedaleko Ljubljane Izvor: Pixsell / Autor: F.A. Bobo/PIXSELL/F.A. BOBO