umalo pogubno

Unatoč svim upozorenjima, dvojica u Sloveniji pokušala biti jača od nabujale rijeke

04.08.2023 u 16:29

Bionic
Reading

Stravične poplave pogodile su Sloveniju i kreću prema Hrvatskoj. Sve žurne službe i mediji upozoravaju kako se ponašati u ovakvim situacijama, no neki nikako da shvate

Slovenija se bori sa stravičnim poplavama koje su pogodile sjeverni, središnji i zapadni dio zemlje. Sve ozbiljnija je situacija i u našim krajevima, posebno u Istri i Gorskom Kotaru.

  • +5
Poplave su odsjekle od svijeta neka mjesta u Sloveniji Izvor: Profimedia / Autor: Natasa Kupljenik/MI-PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rijeka Savinja počela se izlijevati iz korita u Celju, a dio grada koji se nalazi uz lijevu obalu rijeke počeo se evakuirati. Obilne oborine izazvale su velike poplave i odrone u mnogim područjima Gorenjske i Koruške. Zapovjednik Civilne zaštite Gorenjske Klemen Šmid pojasnio je da je trenutno najviše pogođeno područje Škofjela sa Selškom i Poljanskom dolinom. 'Zapravo, cijela Gorenjska je pod vodom', kratko je sažeo situaciju Šmid.

Na društvenim mrežama osvanuo je video nepoznatog dvojca koji su quadom pokušali proći poplavljeni dio ceste i, kao što je to bilo za očekivati, završili su neslavno.