VEĆ POPODNE

Stiže velika promjena vremena sa snijegom i zahlađenjem – doznajte kad i gdje

08.12.2017 u 07:31

Bionic
Reading

Vikend donosi značajnu promjenu vremena uz snijeg u unutrašnjosti i obilnu kišu te jaku i olujnu buru na Jadranu

U petak na Jadranu i uz njega umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na sjevernom Jadranu i u gorju. Poslijepodne će naoblačenje s kišom zahvatiti i sjeverozapad zemlje, a na istoku će se zadržati djelomice sunčano i uglavnom suho.

Oborine na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima mogu biti obilne, osobito u drugom dijelu dana. Navečer i u noći uz zahladnjenje kiša će na kopnu prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren i jak, na sjevernom Jadranu na udare i olujni jugozapadnjak, u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C.

Prognoza 8.12. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DHMZ

U subotu oblačno s kišom, u Dalmaciji moguće i obilnijom. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana padati i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice na sjevernom dijelu i s orkanskim udarima, dok će na krajnjem jugu još puhati jak i olujni južni i jugozapadni vjetar. Hladnije, osobito krajem dana, temperatura od 1 do 5, na Jadranu od 7 do 12 °C.

  • +9
Snijeg zabijelio Hrvatsku Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL