izdan meteoalarm

Danas uglavnom sunčano, a sutra nam dolazi hladna fronta s pljuskovima

26.06.2023 u 10:17

Bionic
Reading

Pretežno vedro je u ponedjeljak u većem dijelu zemlje, vjetar je uglavnom slab u unutrašnjosti. Duž Jadrana puše umjerena do jaka bura što otežava promet, a sutra stiže nova fronta i pogoršanje

Prema jutrošnjem izvješću HAK-a zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). U nastavku ponedjeljka vjetar će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Sunca će biti u izobilju i na kopnu i na moru, prognoza je Tee Blažević za N1.

  • +64
Olujni vjetar u Zagrebu srušio stablo na cestu, tri automobila oštećena Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

I utorak će početi sunčano, no već sredinom dana treba računati na naoblačenje sa sjeverozapada uslijed približavanja hladne fronte. Mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, kako u unutrašnjosti tako i na sjevernom Jadranu. Već je na snazi upozorenje na nevrijeme na sustavu Meteoalarm.

  • +28
Kiša u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Srijeda posvuda donosi oblačnije i kišovitije prilike, a pljuskovi će zahvatiti i dio Dalmacije. Od četvrtka ponovno stabilnije i zasad nema naznaka novom toplinskom valu.

Vjetar polomio stablo koje je oštetilo tri automobila Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL