DVA MJESECA PRAZNIKA

Stiže dugo toplo saborsko ljeto. Provjerili smo gdje će se i kako zastupnici odmarati

02.07.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Dok im je prošlo ljeto bilo okupirano kampanjom za parlamentarne izbore pa pravog odmora nisu imali, saborski zastupnici nakon 15. srpnja, kad prestanu s radom, vruće ljeto, kakvo najavljuju meteorolozi, iskoristit će i za odmor

Čak dva mjeseca saborski zastupnici moći će se odmarati i provoditi vrijeme sa svojim obiteljima i prijateljima. Ustav, naime, propisuje da se Sabor odmara od 15. srpnja sve do 15. rujna, s iznimkom izvanrednih sjednica koje se mogu sazvati u bilo kojem trentuku.

Dok su se lani zastupnici u sklopu kampanje za parlamentarne izbore rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ovoga ljeta imat će više vremena za odmor.

Najvjerojatnije ovisno o dužnostima koje sada ima kao predsjednik Sabora, malo odmora na Jadranu pokušat će prigrabiti i Gordan Jandroković. Kao čelna osoba Sabora, vjerojatno će morati biti prisutan na svim ljetnim događanjima kao što su obljetnica Oluje ili Sinjska alka, pa još sa sigurnošću ne može reći kad će na ljetovanje.

Jandroković na Krk, Maras kod punice 

'Svake godine idem u Malinsku na Krk, ali odem i još negdje. Probat ću tako i ove godine', kazao je za tportal Jandroković.

Jandroković, dodajmo, kao predsjednik Sabora ima pravo i na korištenje državnih rezidencija, no po svemu sudeći tu povlasticu nije odlučio iskoristiti.

Na more će najvjerojatnije i novopečeni SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić.

'Uglavnom idem u Tkon na otoku Pašmanu, gdje imam stan', kazao je Hajdaš Dončić za tportal. Hajdaš u Tkonu ima stan od 126 kvadrata, a o njemu se već pisalo u medijima. Naime, Hajdaš je zapravo izgradio kuću s jednim velikim stanom i dva manja apartmana. Ta je dva apartmana potpredsjednik Sabora prije nekoliko godina prodao kako bi otplatio kredit koji je podigao za gradnju kuće.

Gdje će se točno ove godine odmarati, još nije sigurna HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vuksanović, koja nema vlastitu kuću ili apartman na moru. 'Uvijek iznajmimo apartman s mojom sestrom i njenom obitelji, a povedemo i našu baku', rekla je HDZ-ova zastupnica za tportal.

Na moru, kaže, provede tjedan do maksimalno dva. 'Nemamo neko stalno mjesto na koje idemo, nego se uvijek odlučimo za neko koje nam se svidi. Nekada bude bolje, nekada malo manje', kazala je Petrijevčanin Vuksanović.

Do mora je već skoknuo SDP-ov Gordan Maras, no pravo ljetovanje tek planira. 'Ljetovat ću, kao i svake godine, kod punice', kaže Maras za tportal.

Njegovo mjesto odabira je Krilo-Jesenice, naselje između Splita i Omiša. 'Idem tamo jer mi je tamo familija i zato što mi je supruga Kriljanka', kaže nam Maras.

Mrak jedriličarka u Novom Vinodolskom

Jadran će biti izbor i za nezavisnu zastupnicu Anku Mrak Taritaš. 'Ljetovat ću u Novom Vinodolskom gdje mi mama ima vikendicu još od 1968.' kaže Mrak Taritaš za tportal.

No bivša HNS-ova ministrica uz to je i pasionirana jedriličarka, a nekoliko godina bila je i na čelu Hrvatskog jedriličarskog saveza. 'Jedrenje je naša obiteljska strast. U tome smo od 1996. godine, i moj suprug i ja smo čisti volonteri u tome', kazala je svojedobno Mrak Taritaš.

Hoće li i ove godine biti vremena za jedrenje? 'Možda nešto malo. Samo zbog vjetra u kosi', kazala nam je Mrak Taritaš.