prvi svibanjski vikend

Stigla je vikend prognoza. I ne obećava lijepo vrijeme, a ni raspoloženje

03.05.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, najavljeno je vrijeme za petak

Mjestimice će biti kiše i grmljavine, češće u drugom dijelu dana kada uglavnom u unutrašnjosti može biti lokalno izraženijih pljuskova, donosi Državni hidrometeorološki zavod.

Vrijeme po gradovima Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 °C.

Tegobe sa snom

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika mogu se javiti umor, razdražljivost, glavobolja i tegobe sa snom u noći na subotu. Preporuča se lagana prehrana, dovoljno tekućine i izbjegavanje suvišnih napora.

U iduća tri dana promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom i pljuskovima. Obilnije oborine izglednije su u noći na nedjelju.

U nedjelju osjetno zahladnjenje, u gorju mjestimice snijeg. U ponedjeljak će kiša biti rjeđa. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, krajem subote okrenut će na sjeverac.

Na Jadranu umjereno i jako jugo koje će u nedjelju najprije na na sjevernom dijelu okrenuti na jako buru, a u ponedjeljak umjeren i jak sjeverac.