dan grada

Plenković i Grabar Kitarović idu u Vukovar. Evo što će tamo raditi

03.05.2019 u 06:02

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrima boravit će u posjetu Vukovaru, gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana Grada Vukovara

U 9,30 sati odat će počast poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju. Zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položit će predsjednica Republike Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Plenković i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić.

Potom će, u 10 sati, biti na svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova , a u 11 sati na svečanom otvorenju Franjevačkog muzeja Vukovar. Nakon toga, u 12 sati, sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.

Tom prigodom će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije Tomislav Petric uručiti ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu 'Poziva za razvoj poduzetništva grada Vukovara' koji je pokrenut kao dio 'Programa za integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima' sljedećim korisnicima: Tonet d.o.o., Dental-Ant d.o.o., Horus Consulting d.o.o., Ugostiteljsko - trgovački obrt '032', Rasnek d.o.o., Zadruga Horus, Zajednički ugostiteljski obrt 'Đani'.

U 14 sati će se predsjednik Vlade sastati s predstavnicima Luke Vukovar, na čelu s direktorom Luke Marijanom Kuprešakom, te obići Luku Vukovar, a potom će obići Studentski dom 'Leopold' te Muzej vučedolske kulture.

  • +19
Obnova vukovarskog vodotornja Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic

Nakon toga, premijer Plenković će obići rekonstrukciju građevine Vodotoranj Vukovar u Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u 14,15 sati susrest će se s mladima na temu života u Vukovaru te potom, u 15 sati, s mladim poduzetnicima.