dip objavio

Stigla izvješća: Pogledajte tko je i u kojem iznosu donirao kandidatima te koliko su dosad potrošili

Bionic
Reading

Mislav Kolakušić među donacijama ima 0 kuna, dok su među troškovima navedene bankarske usluge i usluge platnog prometa u iznosu od 12 kuna...

Državno izborno povjerenstvo objavilo je podatke o financiranju i troškovima predsjedničkih kandidata.

Kolinda Grabar Kitarović tako je u periodu od 14. listopada do 13. prosinca na troškove izborne promidžbe ukupno utrošila 2,75 milijuna kuna.

  • +12
Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Primljenih donacija bilo je 1,52 milijuna kuna, a ističu se dvije tvrtke s donacijama od 100.000 kuna - Širjan iz Gornje Rijeke i križevački Radnik. Na listi su i čelnici HDZ-a; predsjednik stranke Andrej Plenković donirao je deset tisuća kuna, a isto toliko i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković. I HDZ-ov Josip Đakić je za kampanju uplatio deset tisuća kuna.

Zoran Milanović ukupno je ubilježio donacija u iznosu od 693.630 kuna, dok je potrošio 1,325 milijuna kuna. S donacijom od 100.000 kuna ističe se tvrtka Neva logistika iz Jastrebarskog.

Mislav Kolakušić među donacijama ima 0 kuna, dok su među troškovima navedene bankarske usluge i usluge platnog prometa u iznosu od 12 kuna.

  • +5
Miroslav Škoro na sesvetskom sajmu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Miroslav Škoro primio je 338.317 kuna donacija, a utrošio 2,24 milijuna kuna. Donacijama od 30.000 kuna predvode Renato Bilandžić i Ivan Matić.

Dario Juričan ukupno je ubilježio 231.462 kuna donacija, s najvećim iznosom od 10.000 kuna koji je uplatila Privatna specijalistička ordinacija za kliničku citologiju Radmila Vulje. Potrošio je 208.939 kuna.

Dalija Orešković prijavila je 0 kuna donacija te 12.732 kuna troškova.

Ivan Pernar ubilježio je 500 kuna donacije od svojeg oca Hrvoja Pernara te 21.185 kuna troškova izborne promidžbe.

Nedjeljko Babić nije imao donacija, ali niti troškova u kampanji.

Anto Đapić je preko donacija prikupio 2500 kuna i to od jedne osobe: Tomislava Pleše. U kampanji je Đapić potrošio 2439 kuna.

Dejan Kovač primio je nešto manje od 20 tisuća kuna donacija, uglavnom od stranke HSLS čiji je kandidat, a potrošio je nešto manje od 37.500 kuna.

Katarina Peović primila je 20.220 kuna donacija, a u kampanji je do sada potrošila 88 i pol tisuća kuna.

Detaljna izvješća svih kandidata možete pronaći ovdje.

Slijedeće financijsko izvješće koje kandidati moraju podnijeti je ono završno, cjelovito koje će dati pravu sliku financijskog dijela njihove promidžbe, a dužni su ga objaviti do 21. siječnja.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal