mjesec dana od pronalaska tijela

Stigao toksikološki nalaz Mateja Periša, pronađeni tragovi droge i alkohola

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 21.06.2022 17:03
  • Objavljeno 21.06.2022 u 17:04
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Pixsell

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. prosinca 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koja su prijee nestanka bile u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcijski nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja, javlja Nova.rs.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identificira kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka.

Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice u Beogradu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!