uzeo 11 milijuna kuna

Steže se obruč oko odbjeglog bankara iz Vrlike, lociran je blizu Sarajeva; cure i detalji pomno planirane krađe

14.11.2019 u 23:16

Bionic
Reading

Splitska policija je na dobrom tragu da okonča slučaj voditelja od danas ugasle poslovnice OTP-a u Vrlici, Srđana D. (59), koji je u srijedu lociran preko signala svog mobitela u blizini Sarajeva

U međuvremenu je bjegunac isključio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba. Tijekom srijede policijski inspektori koji rade na ovom slučaju posjetili su Općinsko državno odvjetništvo u Splitu te je koordinirana daljnja akcija.

Postoji manje izvjesna varijanta da se Srđan D. vrati i na granici preda hrvatskim vlastima ili da ga policajci u BiH uhite te izruče, za što će trebati proći još vremena, javlja Slobodna Dalmacija.

Bjegunac nema nijedno drugo državljanstvo osim hrvatskoga, a još se ne zna njegov modus operandi izvlačenja novca iz poslovnice kojoj je bio šef, a 15. studenoga bi mu bio posljednji radni dan prije njezina konačnog zatvaranja.

  • +7
Pljačka banke u Vrlici Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Po Vrlici kruži priča da je, prije nego što je s 11 milijuna i 228 tisuća kuna krenuo u bijeg preko granice, Srđan D. u prošli petak vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja.

Srđan je prije bijega ostavio doma još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj novac je njegov sin u ponedjeljak predao policiji. Policija istražuje i jesu li još neke druge osobe dobile dio ukradenog novca.

Voditelj poslovnice banke u Vrlici ispraznio sef i s 11 milijuna kuna pobjegao preko granice. Video: Miranda Cikotic/PIXSELL Izvor: Društvene mreže / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL