stara ekipa

Pljačkaš banke s Črnomerca osumnjičen je i za pljačku u Novom Zagrebu

09.07.2019 u 20:30

Bionic
Reading

Razbojnika uhićenog i ranjenog kada ga je policajac van službe u ponedjeljak spriječio u pljački banke na Črnomercu, gdje je upao s odbjeglim suradnikom, policija sumnjiči da je i u svibnju na sličan način opljačkao banku u Novom Zagrebu iz koje je ukradeno 120 tisuća kuna

Policija i dalje traga za odbjeglim suradnikom uhićenog 31-godišnjaka, dok mediji prenose snimke razbojničkog upada što ga je spriječio policajac koji se slučajno našao u banci te krenuo za pljačkašima.

Policija je izvijestila da su se u vrijeme oružanog upada u banci na Črnomercu bile tri stranke i 10 zaposlenika.

"Počinitelji su odmah po ulasku u banku fizički napali zaštitara, a što je zamijetio policijski službenik koji se legitimirao službenom značkom zbog čega su se počinitelji dali u bijeg. Policijski službenik krenuo je za jednim od njih povikavši 'stop policija' te je pucao u zrak radi upozorenja i traženja pomoći, a što nije zaustavilo počinitelja u bijegu", navodi policija u priopćenju.

Kada ga je sustigao na parkiralištu razbojnik je i dalje pružao otpor i pokušao pobjeći "službeniku koji je u ruci imao službeni pištolj iz kojeg je prethodno ispalio hitac upozorenja u zrak, a zbog čega je došlo do opaljenja".

Iako lakše ozlijeđen počinitelj nije posustajao pa ga je policajac svladao u čemu su mu pomogli i slučajni prolaznici, izvijestila je policija.

Liječnička pomoć, obojici, pružena je u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni dok je zaštitaru liječnička, također lakše ozlijeđenom, pomoć pružena u bolnici Sestre milosrdnice.

Kriminalističkim istraživanjem policija je otkrila i da je 31-godišnjak, zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem, u svibnju orobio banku u Novom Zagrebu iz koje su odnijeli 120 tisuće kuna. Mediji nagađaju da je u oba slučaja riječ o istom suradniku.

Nakon kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava i posebno izvješće dostavljeni su nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kažu u policiji.

  • +19
Pljačka u Ilici Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić