karlo kožul

'Stariji su riješili variolu veru, riješit ćemo i mi COVID. Tko se sam neće pridržavati mjera, neće mu ni Bog pomoći'

02.07.2020 u 19:43

Bionic
Reading

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 2.912 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 110 preminulo, a 2.155 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4.065 osoba. Do danas je ukupno testirano 81.437 osoba, od toga 981 u posljednja 24 sata

Voditelj službe za epidemiologiju HZJZ-a Osječko-baranjske županije Karlo Kožul za središnji Dnevnik HRT-a je rekao da je situacija u toj županiji pod kontrolom.

'Kada uhvatimo kontakte i malo bolje uđemo u problem mi uvijek pronađemo izvor. Razvitak respiratorne epidemije razvija se kao paukova mreža. Uvijek se taj izvor negdje može pronaći, nekad je to stariji izvor, nekad bliži, a nekad ga nađemo negdje puno dalje', objasnio je.

Najavio je da, s obzirom na to da se povećao broj oboljelih, od sutra s radom ponovno kreću Covid ambulante. 'Mi se trudimo maksimalno, radimo punim kapacitetom, ja sam na ovo snimanje došao s posla, a moja je ekipa još na poslu', rekao je Kožul poručivši da mjesta za paniku nema.

'Ja mislim da u našoj službi zadnjih 30 godina, i prije nego što sam ja tu došao, mjesta za paniku nije bilo. Prošli smo mi i variolu veru s onim starim generacijama, valjda su nas i naučili. Riješeno je sve pa će biti i Covid, poručio je Kožul ponovivši još jednom važnost pridržavanja epidemioloških mjera zaštite. 'To je osnovna stvar. Ako se ne budemo sami pridržavali mjera, neće nas niti Bog sačuvati', naglasio je.