STRAH U ŽUPANJI

Stariji muškarac vabio djevojčicu u automobil?

04.03.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Policija istražuje navode roditelja djevojčice koja pohađa četvrti razred u jednoj županjskoj školi koju je, za sada nepoznati muškarac, vabio da uđe u njegov automobil

'Roditelji županjskih osnovaca su u strahu i posljednjih dana svoju djecu odvode u školu i vraćaju kući. Bez pratnje bar jedne starije osobe', rekao je za Glas Slavonije zabrinuti otac desetogodišnje učenice.
Na maksimalan oprez natjerao ih je prošlotjedni slučaj o kojem bruje učenici dvije županjske osnovne škole i njihovi roditelji. Jednu je djevojčicu, inače učenicu 4. razreda, dok se vraćala kući, presreo stariji muškarac i pokušao je namamiti u automobil.

Da se nešto čudno događa opazio je zaposlenik obližnje benzinske crpke u Radićevoj ulici u Županji. Sasvim slučajno opazio je stariju Opel Astru županjskih registracijskih oznaka kako usporava i zaustavlja se kraj djevojčice. Otvorila su se vrata automobila, učenica je zastala i čudno pogledala prema vozaču. U djelatniku s crpke odmah se javila sumnja da nešto nije u redu i krenuo je vidjeti što se događa. Uplašena djevojčica počela je brzo trčati, a automobil ju je nastavio pratiti oko 200 metara, sve dok iz suprotnog smjera nije naišlo dugo vozilo i tada je ubrzao i udaljio se.

Glasnovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrdio je da je policija dobila dojavu o ovom događaju i da su poduzete sve mjere s ciljem rasvjetljavanja slučaja. 'Nije bilo fizičkog kontakta, riječ je o vabljenju, a policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i samog počinitelja, za kojega postoje indicije. Na slučaju se radi i kada ga riješimo, oglasit ćemo se', zaključuje Džigumović.

Zanimljiv je i podatak da se taj isti automobil, koji odgovara opisu, na crpki pojavio istoga dana kasno poslijepodne. 'Čim sam ga ugledao, odmah mi se upalila lampica, a moram priznati da mi ta Opel Astra još nikada nije dolazila, možda je vozač došao provjeriti situaciju”, ispričao nam je prodavač.