PROBLEMI U LICI I GORSKOM KOTARU

Štapovima tuku po žicama kako bi skinuli naslage leda

  • Autor: Dražen Prša
  • Zadnja izmjena 03.02.2014 15:21
  • Objavljeno 03.02.2014 u 15:21
  • +1

Ledeno nevrijeme u Lici

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Za sada na području Like nije alarmantno stanje vezano za elementarne nepogode koje su zahvatile dio Gorskog kotara iako se bilježe problemi na pojedinim područjima s opskrbom električnom strujom

Direktor Elektrolike Gospić Ernest Petry kaže da su tijekom nedjelje imali problema na području općine Plitvička jezera, odnosno na području Rastovače gdje su imali zahvate na elektro mreži, podizanju i popravku polomljenih elektro stupova i to na pet lokacija. Desetak je puta dolazilo do nestanka struje, no 20-ak radnika Elektrolike Pogona Plitvička jezera uložilo je u obavljaljanje poslova popravaka.

'Zbog trenutačnih (ne)prilika na području Gorskog kotara, naši su djelatnici u Čabar kao pomoć odvezli agregate. Nastojimo pomoći koliko je to u našoj moći, jer svjesni smo u kakvoj se situaciji nalazi tamošnje stanovništvo i naši kolege', kazao je Ernest Petry.


Led je na elektro vodičima i dalje najveći problem, tako da radnici Elektrolike na pojedinim područjima štapovima idu ispod elektrovodiča i tuku po njima kako bi skinuli teške naslage leda. Perty kaže da su zbog trenutačnog stanja na terenu u pripravnosti sve mobilne ekipe.

Tijekom proteklog vikenda, počela je padati ledena kiša na području općine Plitvička Jezera te na području općine Rakovica, tako da su u nedjelju u jutarnjim satima, oko dva sata, cijelo područje općine Rakovica, naselja oko L. P. Sela, Arapov Dol, Željava, Vaganac, područje plitvica; Poljanak, Selo Plitvice, Sertić Poljana, Rodić Poljana, Korana i Rastovača ostali bez napajanja el. energijom uslijed pucanja vodiča od dodatnog tereta, tj. leda, kao i zbog polomljenih stabala koja su padala po dalekovodu.

Dežurne ekipe Elektrolike Gospić od ranih jutarnjih sati bile su na terenu te je većina kvarova otklonjena tokom istog dana osim naselja Sertić Poljana, Rodić Poljana i Željava koji su dobili struju danas u 3,02 sati. Trenutačno su svi djelatnici u naselju Arapov Dol u kojemu se saniraju prekinuti vodiči te se očekuje normalizacija napajanja tijekom današnjeg dana, kazao nam je Igor Krha iz Elektolike Gospić Pogona Plitvička jezera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!