'sami protiv svijeta'

Srpski patrijarh Irinej o presudi Mladiću: Silni svjetski moćnici rade đavolska djela

24.11.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je u četvrtak da je presuda ratnom zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bila očekivana i da je uvjeren da je i ta presuda, kao i svaka druga protiv Srba, tu 'jer silni svjetski moćnici rade vražja djela'

'Još jedan Srbin osuđen je u Haagu. Znali smo da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi nažalost tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade đavolska djela, a mi trpimo posljedice', rekao je patrijarh Irinej za dnevni list Alo.

Naveo je i da je nepravda to što se u Haagu 'sudi samo srpskim generalima, što se svi ostali puštaju na slobodu, da traje dugo i da joj se ne vidi kraj'.

'Nije od jučer da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini', naveo je patrijarh i dodao da se s tom nepravdom treba boriti tako što 'ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, raditi više i gledati svoja posla'.

Haški sud prvostupanjski je osudio Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti nad bosanskim Muslimanima i Hrvatima tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

  • +10
Ratko Mladić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia