vučić u akciji

Srbijanski predsjednik pomno prati izbore u Hrvatskoj: Predviđa rezultat koji odskače od prognoza

22.12.2019 u 16:03

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da nije sklon vjerovati u službene prognoze ishoda predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i poručio je da će Srbija graditi dobre odnose s njom

'Ne miješam se nikada u unutarnje stvari drugih zemalja, nisam tako uvjeren u službene prognoze', prenijeli su elektronički mediji Vučićevu izjavu na Divčibarama, gdje je u nedjelju otvoren novi hotel.

Vučić je, u povodu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, rekao kako su njegovi zaključci drukčiji poslije javnog sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

Za sebe je ocijenio da je dobro upućen u politiku, pa je iznio i neke usporedbe.

'Moji zaključci su poslije onog televizijskog duela malo drugačiji od onoga kako 'naštimani' mediji govore da je javnost prihvatila jer mi se čini da politiku bolje poznajem od najvećeg broja ljudi koji se tim poslom bave, ali i onih koji bi u to da se miješaju', rekao je Vučić.

  • +11
Aleksandar Vučić na otvaranju dionice autoceste Miloš Veliki Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic

Odgovorio je i na pitanje kakav je ishod predsjedničkih izbora u Hrvatskoj 'najmanje loša opcija' za Srbiju.

'Mi ćemo graditi dobre odnose, neka bude da se oni bolje razumiju od mene. Nikada i ni od koga nećemo trpjeti poniženja, ni prema srpskom narodu ni prema srpskoj državi', poručio je Vučić.