KONTRAPRODUKTIVNA SAMOIZOLACIJA

Srbija bi mogla prekinuti bojkot Kosova

21.08.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Srbija bi mogla uskoro prekinuti bojkot međunarodnih skupova na kojima sudjeluje i Kosovo, iako se srbijanska vlada nije službeno izjasnila o prijedlogu što ga je u ponedjeljak predočio novinarima u Beogradu voditelj srbijanskog pregovaračkog tima s EU-om Milan Pajević

Samoizolacija Srbije kontraproduktivna je, izjavio je Pajević, koji se nalazi na čelu srbijanskog vladinog ureda za europske integracije.

Srbija je, naglasio je Pajević, nedavno izgubila tri milijuna eura iz europskih fondova, zato što njezini predstavnici nisu sudjelovali na jednom sastanku zemalja iz jugoistočne Europe.

On smatra da bi se problem srbijanskog sudjelovanja na skupovima na kojima sudjeluje i Kosovo mogao riješiti tako što bi srbijanski predstavnici na početku skupa pročitali stajalište Srbije.

Srbijanska vlada nije se službeno izjasnila o Pajevićevu prijedlogu.

Srbija i Kosovo dogovorili su se krajem veljače o načinu sudjelovanja dviju država na međunarodnim skupovima, ali obje strane različito tumače taj dogovor. Prema dogovoru, uz naziv Kosova na skupovima trebala bi biti zvjezdica i objašnjenje o međunarodnom statusu Kosova.