PRIMITIVAN GOVOR MRŽNJE

Srbi u Hrvatskoj očekuju javnu osudu i sankcioniranje Mamića

15.03.2013 u 14:44

Bionic
Reading

Srpski demokratski forum oštro osuđuje jutrošnji šovinistički ispad Zdravka Mamića koji je na Soundsetu vrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. SDF traži političku osudu, a od Državnog odvjetništva pokretanje kaznenih mjera protiv izvršnog predsjednika NK Dinamo

'Zdravko Mamić se na sramotan i demokratski potpuno neprimjeren način obračunava s ministrom Jovanovićem te ujedno grubo vrijeđa cjelokupnu srpsku nacionalnu zajednicu u Hrvatskoj. Svojim izjavama Mamić koristi u javnom prostoru govor mržnje, prebrojava krvna zrnca državnih dužnosnika i građana te diskreditira i diskvalificira ljude po etničkoj osnovi što je demokratski neprihvatljivo i kazneno djelo u Republici Hrvatskoj.

Niti jedna javna osoba u Hrvatskoj ne bi smjela koristiti govor mržnje u javnim istupima te tako uvoditi netoleranciju i ksenofobiju u hrvatsko društvo koje uskoro postaje sastavnim dijelom europskog civilizacijskog kruga u kojem je ovakav govor mržnje potpuno neprihvatljiv, skandalozan i kažnjiv.

Srbi u Hrvatskoj očekuju javnu osudu i sankcioniranje onih javnih osoba koje u javnom obraćanju koriste govor mržnje te vrijeđaju i stigmatiziraju srpsku nacionalnu zajednicu u Hrvatskoj, jer na takvo postupanje obavezuju ne samo norme civiliziranog demokratskog ponašanja, već Ustav i zakoni Republike Hrvatske', stoji u priopćenju Srpskog demokratskog foruma.