SOLIDARNO UZ ŽENSKI MARŠ

Sprema se prosvjed protiv Trumpa na Cvjetnom trgu

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 20.01.2017 16:35
  • Objavljeno 20.01.2017 u 16:35
Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Washingtonu

Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Washingtonu

Izvor: Reuters / Autor: JAMES LAWLER DUGGAN

Inicijativa 'Ujedinjene protiv mržnje' pridružit će se prosvjedu američkih žena koje ističu da se izborom novog predsjednika Donalda Trumpa i njegove administracije inaugurira nasilje, seksistička, homofobna, ksenofobna i rasistička politika kakvu je Trump zagovarao i tijekom kampanje. Stoga će u subotu, u 5 do 12 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu stati solidarno uz Ženski marš na Washington

Povodom prisege Donalda Trumpa za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, feminističke, kao i druge organizacije koje se bore za zaštitu ljudskih prava, organiziraju Ženski marš na Washington. Solidarno će im se pridružiti žene i muškarci u više od 650 mjesta u svijetu, priopćila je u petak Inicijativa 'Ujedinjene protiv mržnje'.

'Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu i Europi, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava, a Hrvatska i u tome prednjači', upozoravaju.

'Stoga ćemo u subotu, u 5 do 12.00, na Cvjetnom trgu stati solidarno uz Ženski marš na Washington. Protestirat ćemo solidarno protiv mržnje, diskriminacije i nasilja protiv žena i svih onih kojima su ljudska prava ugrožena', navodi se u priopćenju koje potpisuju Rada Borić, Lana Bobić, Marina Škrabalo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!