prodaja droge

Sporno uhićenje ruskog novinara izazvalo zabrinutost države

11.06.2019 u 13:58

Bionic
Reading

Slučaj protiv novinara Ivana Golunova će razmatrati najviši ruski tužitelj, rekao je u utorak glasnogovornik Gornjeg doma parlamenta

'Priča uistinu nije dobra', rekla je Valentina Matvijenko na sjednici parlamenta referirajući se na slučaj uhićenja novinara optuženog za prodaju droge za kojeg podržavatelji tvrde da je izmišljen.

Glavni tužitelj Jurij Čajka 'obećao je da će slučaj biti pod strogom kontrolom ureda državnog tužitelja i pod njegovim osobnim nadzorom', izjavila je Matvijenko, a prenosi državni mediji.

Pakete s drogom koje je Golunov navodno spremio za prodaju, sadržavaju DNA nekoliko ljudi, rekao je glasnogovornik policije za novinsku agenciju TASS bez preciziranja je li pronađen i Golunovov DNA.

Golunov koji je uhićen prošli tjedan, poznat je po pisanju oštrih istraživačkih tekstova o moskovskoj gradskoj vlasti za vrlo čitan nezavisan portal Meduza.

Vlasti su optužile Golunova (36) zbog posjedovanja sintetičkog stimulansa mefedrona, poznatog kao soli za kupanje.

Sada se suočava s mogućom kaznom do 20 godina zatvora. Portal Meduza tvrdi da je Golunovu policija namjestila cijelu stvar i da ga je pretukla.

'Golunova je pregledala hitna služba koja je utvrdila da je imao potres mozga, podljeve krvi i možda i prijelom rebara', stoji u izvješću.

Pregled osumnjičenog nije pokazao kontakte s nelegalnim drogama, prenose državni mediji citirajući navode visokog službenika iz ruskog ministarstva zdravstva.