DA SE NE SVAĐAJU...

Splitski HDZ ne može se dogovoriti o kandidatima za izborne liste, pa su županijskom ogranku poslali čak 11 imena

22.05.2020 u 13:50

Bionic
Reading

U splitskom gradskom odboru HDZ-a u četvrtak navečer raspravljali su o svojim kandidatima koji bi se trebali naći na stranačkoj listi za predstojeće parlamentarne izbore. Kako se nisu mogli dogovoriti i kako bi izbjegli svađe, na više stranačke razine odlučili su poslati imena čak 11 osoba

Ambicije za ulazak u Sabor redom imaju Petar Škorić, Andro Krstulović Opara, Jelena Hrgović, Marija Čizmić, Ante Šošić, Ante Mihanović, Ante Bačić, Krešimir Čaljkušić, Mirjana Čagalj, Zrinka Mužinić Bikić i Vedrana Šimundža Nikolić. Ova imena proslijeđena su županijskom ogranku stranke koji će se sastati u petak navečer, pa u posljednjim satima određenog roka stranačkoj centrali proslijediti kompletnu listu kandidata s područja Splitsko-dalmatinske županije. Na njoj će se osim 11 'splitskih' naći imena iz drugih gradskih i općinskih ogranaka HDZ-a, a kako se radi o najvećoj hrvatskoj županiji, koja je podijeljena na dvije izborne jedinice, konačni popis bi i nakon filtriranja mogao imati više desetaka imena.

Donedavni ministar obrane Damir Krstičević, za kojega se spekuliralo da će biti nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici, formalno nije kandidiran u Splitu. Tportalovi sugovornici iz HDZ-a objašnjavaju da se nositelje liste ni dosad nije kandidiralo na terenu, jer o tome ionako odlučuje središnjica.

U devetoj jedinici kao mogući nositelj figurirao je šef županijskog HDZ-a i politički tajnik stranke Ante Sanader, no on je nagrižen skandalom oko umirovljeničkog doma u Splitu, koji vodi njegov kadar Ivan Škaričić, pa je moguće da ovo mjesto preuzme nova potpredsjednica stranke Zdravka Bušić. O konačnom izgledu stranačkih lista formalno odlučuje Središnji odbor HDZ-a, a rok za njihovu predaju Državnom izbornom povjerenstvu, zajedno s potpisima podrške, jest 16. lipnja u ponoć.