FASCINIRAN NJENOM HRABROŠĆU

Splitski gradonačelnik imenovat će zviždačicu Maju Đerek za savjetnicu

18.03.2022 u 20:05

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je u petak da će za savjetnicu imenovati Maju Đerek, jednu od najpoznatijih zviždačica u Hrvatskoj, rekavši kako je fasciniran njenom hrabrošću

"Maju Đerek imenovat ću savjetnicom za projekt izrade registra imovine grada Splita koju smo zatekli u prilično nesređenom stanju", rekao je Puljak za Hinu.

Splitski gradonačelnik kaže kako želi uvesti reda i aktivirati svu imovinu u korist grada Splita i građana.

"Đerek smo pozvali da nam pomogne zbog stručnosti, ali i zato jer smo fascinirani njenom hrabrošću i beskompromisnom borbom za javni interes", kazao je Puljak.

Smatra da osobe kao što je Đerek, trebaju Splitu i cijeloj Hrvatskoj.

"Želimo stati iza nje i pokazati da u ovom društvu postoji mjesto za stručne, hrabre i poštene ljude. Hvala joj što je pristala raditi za Split," poručio je Puljak. Dodao je kako žele da upravljanje gradskom imovinom u Splitu bude primjer za cijelu Hrvatsku i da se, kaže, "napravi sustav po kojem se nikad u budućnosti gradska imovina neće moći davati po babi i stričevima".

Zviždačica Maja Đerek, bivša je zaposlenica Državnih nekretnina, a u izjavama je navodila kako u toj tvrtki postoje nepravilnosti i nezakonitosti. Zbog toga su iz Državnih nekretnina najavili tužbu protiv nje.