PRIKUPLJENI POTPISI

Split: HDZ, DP i HGS traže sjednicu Gradskog vijeća o Marjanu

20.02.2024 u 20:45

Bionic
Reading

Vijećnici HDZ-a, Domovinskog pokreta (DP) i Hrvatske građanske stranke (HGS) u utorak su prikupili 12 potpisa s kojima traže sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan zbog, kako tvrde, političkog uplitanja u rad te ustanove.

"Zahtjev za održavanje tematske sjednice potpisalo je osam vijećnik HDZ-a i po dva vijećnika Domovinskog pokreta i Hrvatske građanske stranke i tih 12 potpisa je više od potrebite jedne trećine od ukupno 31 vijećnika," rekao je predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta.

Po njegovim riječima, zahtjev za tematskom sjednicom uslijedio je nakon što su vijećnici dobili dopis od Ingrid Pečarević stručne voditeljice u Javnoj ustanovi za upravljaj Park šumom Marjan, u kojem izvješćuje o uplitanju u rad te ustanove vijećnika Srđana Marinića i dogradonačelnika Bojana Ivoševića - bliskih suradnika splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, te o nepravilnostima u radu ravnatelja te ustanove Marka Pejnovića.

"Tražit ćemo da svi oni koji su suodgovorni za ovo stanje, a u prvom redu zamjenik gradonačelnika Ivošević i nekadašnji 'koordinator za MarjanMarinić polože račune vijećnicima i cijeloj javnosti," poručio je Šuta dodavši kako je u toj ustanovi 'nešto trulo'.

Ingrid Pečarević u dopisu navodi kako je svim nadležnim tijelima RH prijavila nepravilnosti u radu te Ustanove. "Gotovo sve odluke o radnim procesima donose se izvan Javne ustanove," tvrdi ona. Navodi i kako je, od dolaska ravnatelja Pejnovića (krajem 2022. godine) veliki broj djelatnika dobio otkaz.