REAKCIJE IZ KAFIĆA

Splićani zapalili bengalke za Sanadera

20.11.2012 u 17:18

Bionic
Reading

Presudu svome sugrađaninu Ivi Sanaderu Splićani su mahom pratili u kafićima, a već nakon što je sudac po prvi put izgovorio 'kriv je', začuo se gromoglasan pljesak. Euforije nije bilo jer je Split odavno donio svoju presudu o bivšem premijeru, a ovih dana ionako ga je zasjenila oslobađajuća presuda za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača

Izricanje presude Sanaderu

Zadovoljstvo je vladalo i u kultnom kafiću Semafor u strogom centru grada, inače mjestu koje je svakog vikenda živjelo za dolazak tada najvećeg splitskog sina. Prije nekoliko godina ovdje su se stvarali redovi političara, novinara i običnih ljudi željnih barem dotaknuti Sanaderovu ruku, no jedini razlog nezadovoljstva danas bila je činjenica da će 'vratiti malo para, puno manje nego što je ukrao'.

Na obližnjim Prokurativama suđenje se također pratilo u izravnom prijenosu, bivši dragovoljci iz Prve topničke bitnice Kašjuni u znak proslave zapalili su nekoliko bengalki. 'Zadovoljni smo jer je ovo znak da je pravosuđe konačno počelo raditi', kazao je Zlatko Šverko.

Velika potraga vlada za arhitektom Jerkom Rošinom, jednim od najbližih Sanaderovih prijatelja koji je odbijao prihvatiti njegovu krivnju sve do posljednjeg dana. Rošin izbjegava novinare, a i kada ga negdje konačno zaskoče vjerojatno će ih upozoriti da trebaju pričekati pravomoćnu presudu.