FILMSKO RAZBOJSTVO

Specijalci RS-a presreli i opljačkali kombi s 2,4 milijuna kuna za Zagreb

14.01.2016 u 11:25

Bionic
Reading

Šestorica pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske uhapšena su sinoć zbog pljačke blindiranog vozila zaštitarske kompanije Sector Security koja je izvršena 22. rujna prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani, javljaju mediji susjedne BiH. Razbojnici su tada ukrali 600 tisuća KM, odnosno 2,4 milijuna kuna Unicredito banke koje je trebalo transportirati u središnjicu u Zagrebu

Banjalučka Alternativna televizija jutros je objavila, pozivajući se na neslužbene izvore, da su uhapšeni aktivni pripadnici Jedinice specijalne policije.

Jedan od njih je pao na poligrafu, a dvojica odbila poligrafsko ispitivanje, prenosi portal Klix.ba

Razbojnici su, prema informacijama medija susjedne BiH, tada ukrali 600 tisuća konvertibilnih maraka u vlasništvu Unicredito banke. Novac je trebalo transportirati u središnjicu u Zagrebu.

U pucnjavi, u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač zolja, ranjen je radnik Sector Securityja Đurađ Bajić.

Automobil Audi A6 koji je korišten u pljački pronađen je nakon dva dana sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta u kojem se razbojništvo i dogodilo.