hrvatski eurozastupnik

Sokol: Opozicija je u jadnom i očajnom stanju. Potreban im je vođa, a tu je ulogu preuzeo Milanović

02.02.2022 u 14:11

Bionic
Reading

Hrvatski eurozastupnik iz redova HDZ-a Tomislav Sokol komentirao je izjave predsjednika Zorana Milanovića rekavši kako 'sigurno nisu dobro odjeknule u Bruxellesu'

'Na kraju krajeva ugledni Politico je prenio te izjave i mnogi su o tome govorili. Doista ne vidim što se njima postiglo. Tu se govorilo o jednoj temi koja uopće nije tema. Kao što sam već rekao, nitko u Vladi i HDZ-u nije razmatrao slanje vojske bilo gdje vezano uz situaciju u Ukrajini. Sigurno nitko od hrvatskih vojnika neće sudjelovati u bilo kakvim sukobima vezanim uz Ukrajinu. Tu se radi o nečemu što nije bilo ničim izazvano i što je bilo bespotrebno', rekao je hrvatski eurozastupnik Tomislav Sokol gostujući na N1 Televiziji.

Ističe da je doneke logično da se 'Milanović u ovoj poziciji postavlja kao vođa oporbe kad je oporba takva kakva je'.

'Nekonstruktivna, obezglavljena, bez ikakvih rješenja. Imate Most koji je malo antivakserski, malo nije. SDP za koji više ne znam je li SDP ili SDP 1945. Imate Možemo za koji se pokazalo da ne znaju voditi niti mjesnu zajednicu', rekao je Sokol dodajući kako je 'opozicija u tako jadnom i očajnom stanju' da im je potreban 'nekakav vođa koji bi ih objedinjavao'. 

'Tu ulogu je preuzeo Milanović', ističe europarlamentarac.